Waarom zorgen we wel voor de buitenkant van ons lichaam maar niet voor de binnenkant?

Waarom zorgen we wel voor de buitenkant van ons lichaam maar niet voor de binnenkant? 12 augustus 2021

Waarom zorgen

we wel voor de buitenkant van ons lichaam, maar niet voor de binnenkant?
Ons uiterlijk vinden we allemaal belangrijk, de een wat meer dan de ander, maar toch is iedereen daar mee bezig. Je zorgt voor leuke kleding, gaat naar de kapper, je laat je nagels doen, gebruikt bodylotion na het douchen, spuit parfum op voordat je de deur uit gaat, etc.

Maar de binnenkant van je lichaam heeft net zo veel aandacht en verzorging nodig. En dan heb ik het met name over de bacteriën in je darmen, je microbioom.
En nee, die zorgen niet alleen maar voor een goede stoelgang.
Ze doen veel meer dan jij denkt! Wat dacht je bijvoorbeeld van je huid?

Je kunt nog zoveel dure crèmes kopen, maar als je je huidproblemen niet van binnenuit aanpakt zul je niet van die vervelende huiduitslag of andere problemen afkomen. Dus wil je een mooie huid, werk aan je darmen.

Je humeur, heb je er wel eens bij stil gestaan waarom je je soms een beetje down voelt, niet lekker in je vel zit? Tuurlijk, dit kan ook externe factoren hebben. Maar ook in je darmen worden stofjes aangemaakt die zorgen voor hoe jij je voelt.

Wil je je fit en energiek voelen gedurende de dag?

Dan is voldoende nachtrust natuurlijk een prioriteit, maar ook wat je eet gedurende de dag heeft hier invloed op. En wat dacht je van die (vr)eetkicks aan het eind van de middag? Met de juiste voeding kun je al dat lekkers veel makkelijker laten staan. Ook nog eens goed voor je figuur 😉

(En oh ja afvallen, dat willen we ook allemaal heel graag.

Eetschema’s, calorieën tellen, alles bijhouden in een app, je doet zo je best, maar zie je ook resultaat?
Vast wel, zeker als je daarnaast ook voldoende beweegt. Lukt het je dan ook om dat resultaat waar je zo hard voor gewerkt hebt te behouden?

Dat is vaak lastig, we vallen gemakkelijk weer terug in oude gewoontes en dan kan het zomaar zijn dat je na een tijdje weer terug bij af bent. Maar wat als je anders en beter gaat eten, eten afgestemd op jouw lichaam. Als we kijken naar het gehele plaatje, rekening houdend met jouw voorkeuren en eventuele klachten. Misschien wel anders eten en trainen dan je gewend bent, je zult vast versteld staan van wat je allemaal kunt bereiken )

Hoofdpijn, hormonale problemen, opgeblazen buik, etc. Ook dit kun je aanpakken met voeding afgestemd op jou en jouw klachten. Onder andere door ervoor te zorgen dat je voldoende goede bacteriën in je darmen hebt, je microbioom helpt je dan die problemen op te lossen waardoor je weer beter in balans bent, van binnen en buiten.

Dus in plaats van die dure gezichtscrème kun je beter investeren in de juiste voeding zodat je weer gaat stralen, van binnen en buiten 😉

Terug